torsdag 2 december 2010

Kladdpepparkaka

Kladdkaka + pepparkakskryddor = kladdpepparkaka! Nåt kul måste man ju hitta på i juletid! ;) Nu ska jag dock inte ta åt mig äran för detta receptet utan det hittade jag på en blogg (kommer tyvärr inte ihåg vilken!! Förlåt!!). Även tipset om glöggrädden kommer från den bloggen.


Kladdpepparkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika

Glögggrädde
3 dl vispgrädde
3 msk glögg

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika och vänd ner blandningen i äggsmeten.
Rör till sist ner smöret.

Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 15 minuter. Låt svalna.

Servera med glöggrädde. (Vispa grädden lös innan glöggen hälls i, fortsätt sedan vispa tills önskad konsistens. Beräkna 1 msk glögg per dl grädde eller smaka dig fram)

3 kommentarer:

  1. Detta lät spännande ,må nog testas till helgen ;)

    SvaraRadera
  2. Mmmm, det låter verkligen gott. Alla dessa julsmaker i en och samma kaka, kan ju inte bli fel... :-)

    SvaraRadera
  3. Jag säger bara MUMS!
    Denna kombo var ju helt underbar! Gjorde den nyss och den smakar toppen! Kladdkaka med en jultwist, grymt!

    SvaraRadera