fredag 12 februari 2010

Kebabpizza

Hemmagjord kebabpizza med köpt kebabkött. Jag kommer inte ihåg hur stor påsen med kebabakött men jag tror den innehåller 400 g. Denna pizza består egentligen bara av en pizzabotten med tomatsås och ost. Efter att botten ha gräddats lägger man på stekt kebabkött, tomater, fetaost och kebabsås. För den som vill ger rödlök och feferoni mer smak och färg. :)


Kebabpizza
1 långpanna eller 2 runda pizzor

Pizzabotten
1/4 pkt jäst
2 dl vatten
1/2 tsk salt
5-6 dl durumvetemjöl

Fyllning
Tomatsås (Pastasås t.ex. Dolmio)
100 g riven ost
1 påse kebebkött (Lithells)
2 tomater
100 g fetaost

Kebabsås
3 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2 msk chilisås
2 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
Salt

Lös upp jästen i ljummet vatten. Rör ner salt och arbeta in mjölet till degen känns smidigt, ca fem minuter. Jäs i 25 minuter.

Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ in den i kylen.

Kavla ut degen och lägg den på en bakpapperklädd långpanna. Bred på tomatsås, strö över riven ost och grädda pizzabotten i 250 grader i ca 10 minuter.

Stek kebabköttet i 5-10 min i en stekpanna.

Fördela kebabköttet på den färdiggräddade pizzabotten. Lägg på tunt skivade tomater, tärnad fetaost och kebabsås (en del av den, servera resten i en skål vid sidan om). Rödlök och feferoni är också gott att ha på pizzan!

Grädda pizzabotten, lägg sedan på stekt kebabkött, tomater, fetaost och kebabsås.

1 kommentar: