Dubbla chokladkakor med jordnötssmör
ca 20-25 st
Chokladkakor
120 g mörk choklad
120 g smör
3 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 dl kakao
120 g mjölkchoklad, skurna i bitar
Fyllning
150 g jordnötssmör
1 dl florsocker
Smält den mörka chokladen med smöret. Låt det svalna lite, rör sedan ner sockret och därefter äggen (ett i taget). Tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda allt väl och rör sedan ner mjölkchokladbitarna.
Ta upp en liten klick chokladdeg och rulla den till en kula. Lägg chokladkulorna på en bakpappersklädd plåt med ca 5 cm mellanrum, och platta sedan till dom lite lätt. Grädda kakorna i 175 grader, 12 min. Kakorna kan kallna på plåten.
Rör ihop jordnötssmör och florsocker. Bred lite fyllning på en kaka och lägg ihop den med en annan.
Tack för receptet o idén, de ser jättegoda ut. Ska prövas i mitt kök. En bra kaloribomb att ta med på utflykten för sportlovslediga :-).
SvaraRaderaDe ser jättegoda ut! Fick helt plötsligt ett väldigt chokladsug :D
SvaraRaderaDom såg riktigt smarriga ut!
SvaraRaderaShit vad gott!!!
SvaraRaderaDetta ser gudagott ut!
SvaraRaderaÅh, så goda de ser ut!
SvaraRaderaJordnötssmör med florsocker har jag aldrig prövat att blanda som fyllning. Verkar vara ett spännande recept!
SvaraRaderaMisstänker att det inte ska vara 3 dl kakao i? Möjligtvis msk?
SvaraRaderaJo det stämmer faktiskt - det ska vara 3 dl kakao i degen. Jag tyckte också att det lät mycket första gången jag såg det :)
SvaraRaderaMvh Camilla