onsdag 24 februari 2010

Choklad- & bananmuffins

Stora banan- och chokladmuffins från bakboken A piece of cake. Lite ändringar fick det bli eftersom jag inte hade någon citron eller gräddfil hemma, citronen uteslöt jag helt och gräddfilen ersattes med fet crème fraiche. Jag tog ut dom medan de fortfarande var lite kladdiga i mitten så de blev riktigt saftiga denna gång! Bananerna skärs i skivor och ger lite tuggmotstånd, gillar man inte det går det säkert lika bra att mosa dom.


Choklad- & bananmuffins

6 st stora

150 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 dl crème fraiche, 34%
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 bananer
200 g mörk choklad

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och crème fraiche. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt och rör ner det i smeten, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.

Fyll formarna till 2/3 och toppa med några chokladbitar.

Grädda i 175 grader, 20-25 minuter

7 kommentarer:

  1. Åh så gott! Måste provas nån gång :)

    SvaraRadera
  2. ååh choklad och banan!! mmmmm

    SvaraRadera
  3. Banan och choklad kan ju aldrig bli fel. :-) De här muffinsarna låter supergoda!

    SvaraRadera
  4. Är det bara jag som inte har en bok av Leila? inser att det verkar finnas en hel del goda recept. A pice of cake får det bli vid nästa inköp!
    Muffinsen ser delikata ut!

    SvaraRadera
  5. Mmm de var verkligen smarriga :)

    SvaraRadera
  6. Följde ditt recept och Ooo vad gott det blev! :D

    SvaraRadera