söndag 21 februari 2010

Dubbla chokladkakor med jordnötssmör

Chokladkakor som innehåller smält mörk choklad, kakao och hackad mjölkchoklad - fantasin behöver inte direkt flöda för att man ska förstå att de smakar... choklad! Det är mäktiga kakor som får en extra god smak av jordnötssmöret.. ett tips kan vara att inte göra kakorna för stora från början. ;) Beroende på hur många kakor det blir (jag fick denna gång ut 46 st = 23 dubbla) så kan det behövas lite mer jordnötssmör till fyllningen...


Dubbla chokladkakor med jordnötssmör
ca 20-25 st

Chokladkakor
120 g mörk choklad
120 g smör
3 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 dl kakao
120 g mjölkchoklad, skurna i bitar

Fyllning
150 g jordnötssmör
1 dl florsocker

Smält den mörka chokladen med smöret. Låt det svalna lite, rör sedan ner sockret och därefter äggen (ett i taget). Tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda allt väl och rör sedan ner mjölkchokladbitarna.

Ta upp en liten klick chokladdeg och rulla den till en kula. Lägg chokladkulorna på en bakpappersklädd plåt med ca 5 cm mellanrum, och platta sedan till dom lite lätt. Grädda kakorna i 175 grader, 12 min. Kakorna kan kallna på plåten.

Rör ihop jordnötssmör och florsocker. Bred lite fyllning på en kaka och lägg ihop den med en annan.

Rulla små kulor av chokladdegen, lägg ut på plåt och se till att håll avstånd i trafiken!

Nygräddade chokladkakor får kallna på plåt. Kleta lite jordnötssmörsfyllning på en hälften av kakorna och lägg sedan ihop dom två och två. Förslagsvis en med fyllning tillsammans med en utan fyllning!

9 kommentarer:

  1. Tack för receptet o idén, de ser jättegoda ut. Ska prövas i mitt kök. En bra kaloribomb att ta med på utflykten för sportlovslediga :-).

    SvaraRadera
  2. De ser jättegoda ut! Fick helt plötsligt ett väldigt chokladsug :D

    SvaraRadera
  3. Jordnötssmör med florsocker har jag aldrig prövat att blanda som fyllning. Verkar vara ett spännande recept!

    SvaraRadera
  4. Misstänker att det inte ska vara 3 dl kakao i? Möjligtvis msk?

    SvaraRadera
  5. Jo det stämmer faktiskt - det ska vara 3 dl kakao i degen. Jag tyckte också att det lät mycket första gången jag såg det :)
    Mvh Camilla

    SvaraRadera