söndag 15 januari 2017

Nattjästa frasiga frallor

Nybakade frukostfrallor känns alltid lyxigt. Har man inte tid eller ork att sätta igång ett bak på morgonen är nattjästa frallor ett utmärkt alternativ med minimal arbetsinsats. Rör ihop degen på kvällen, den behöver knappt knådas. På morgonen stjälper du upp den på en bänk och viker den några gånger mot mitten. Låt degen jäsa igen och dela den sedan i åtta bitar. Inget knådande, rullande av bullar eller annat trixande. Lägg på plåt och direkt in ugnen. Som tack för detta får du frasiga frallor med knaprigt hölje och poröst innandöme. God morgon! 

PS. Receptet hittade jag hos Fikastunder
Den enda som inte stämde för mig var att jag fick grädda dom i 20 minuter för att få färg på dom...
Ingredienser 8 st

12 g jäst
3 dl vatten
1 msk honung 
1 tsk salt
6,5 dl vetemjöl special 

På kvällen
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt honung och salt. Rör i mjölet tills du får en deg. Lägg en bakhanduk över bunken och låt stå framme i rumstemperatur över natten för att jäsa.

På morgonen
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och vik ihop degen mot mitten några gånger (ca 5-6 ggr). Täck med bakduk och låt jäsa i 30-45 min. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen försiktigt i 8 bitar och placera på en plåt med bakpapper. Grädda i 12-15 minuter tills de får fin färg.

 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar