söndag 1 maj 2011

Kycklingspett med BBQ-potatis

Gårdagens middag blev grillade kycklingspett med barbequepotatis. Det blev faktiskt riktigt gott - kycklingen blev perfekt grillad denna gång och var både saftig och smakrik. BBQ-potatisen är Coops eget märke, den jag rekommendera om ni inte har testat den!


Kycklingspett med BBQ-potatis

4 kycklingfiléer
1 påse marinad för kyckling

BBQ-potatis (t.ex. Coop)
Vitlökssås (Crème Bonjour)
Sweetchilisås med crème fraiche
Sallad (toscansk sallad, tomat, gurka, röd lök, majs)
Grillspett

Tina kycklingen om den är fryst. Dela varje filé i 3 bitar på längden. Om det är tjocka filéer så dela dom först på mitten för att få dom tunnare, sedan 2 eller 3 bitar på längden beroende på hur stor filén är. Lägg all kyckling i en plastpåse och häll på marinaden. Tryck och vänd på påsen så att marinaden fördelar sig på alla kycklingbitar. Låt kycklingen ligga i marinaden i minst en timme.

Trä upp tre kycklingbitar på varje grillpinne (glöm inte att lägga dom i blöt först om du använder träpinnar!). Stick inte pinnen rakt igenom köttet på längden, utan vik kycklingen fram och tillbaka ett par tre gånger över spettet.

När kolen har blivit grå är det dags att börja grilla. Grilla direkt över glöden utan lock. Det tar 10-15 minuter beroende på hur varm grillen är... Skär med en kniv i den tjockaste kycklingbiten för att se om spettet är klart. Det får inte vara något rosa kvar, men grilla inte heller för länge eftersom köttet blir torrt då.

Servera med BBQ-potatis, en god grönsallad, sweetchilisås (blanda 2 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche med några matskedar sweet chilisås) och en vitlökssås (antingen tzatziki eller t.ex. crème bonjour vitlök och örter)

Marinerad kycklingen uppträdd på spett före grillning
Generöst med sallad
Färdiggrillat!

1 kommentar: