fredag 15 oktober 2010

Kryddig morotskaka med vaniljglasyr

Here it is! Mitt framtida morotskaksrecept! Hittade det på nätet, ändrade kryddningen lite och blev supernöjd! Kanske att man kan minska på mängden glasyr något.. fast denna gång var jag ute efter ett riktigt rejält lager vit gegga ;-) Glasyren (eller frostingen) smaksätter jag med vaniljsocker.


Kryddig morotskaka med vaniljglasyr

2,5 dl matolja
2 dl socker
4 dl rivna morötter
3 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bapulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker

Frosting
150 g philadelphiaost
90 g smör
6 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

Vispa olja och socker vitt (inte helt lätt eftersom det skvätter en hel del men gör så gott ni kan). Rör ner morötter och sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Häll smeten i smord och bröad springform som är 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30-35 minuter eller tills provstickan är så gott som torr. (liite kladdig får den gärna vara men inte döbakt)

Vispa ihop philadelphiaost och rumsvarmt smör till en klumpfri kräm. Rör ner florsocker och vaniljsocker, vispa krämen helt slät. Bred frostingen ovanpå den kalla kakan. Ställ in i kylen flera timmar eller helst över natten (blir godare då!).
Håller sig flera dagar i kylen! (under plastfolie)


Kryddig morotskaka med ett rejält maffigt lager vaniljglasyr!

4 kommentarer:

  1. Provat göra Leilas ?? Den är än så länge min favvis, men din ska provas det lovar jag. Massor med frosting ska de va !!

    SvaraRadera
  2. Hej! Nej Leilas har jag inte testat nån gång men jag kan tänka mig att den också är god! En bra morotskaka ska vara saftig och smakrik tycker jag.. och ha rejält med frosting som sagt :)

    SvaraRadera
  3. Mmmm, morotskaka är ju så gott och din ser mycket god ut!

    SvaraRadera