Fisksoppa med saffran
4-5 port
4 potatisar
2 morötter
1 liten purjolök
1 fänkål
1 liter vatten
2 dl grädde
4 msk hummerfond
1 förp saffran (0,5 g)
1/2 vitlök solo Salt (1/2-1 tsk?)
Vitpeppar
1 knippa dill
300-400 g lax- och torsktärningar
Vitlöksröra
2 dl crème fraiche, 34%
1/2 vitlök solo
Salt, svartpeppar
Skär potatis och morötter i en halv cm tjocka stavar. Strimla purjolök och fänkål tunt. Fräs allt i smör 5-10 minuter. Häll på vatten, grädde, hummerfond, saffran och riv ner vitlöken. Koka soppan under lock ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar (det går åt ganska mycket salt)
Skär lax och torsk i mindre bitar, lägg ner fiskbitarna i soppan och sjud 4-5 minuter tills de är genomkokta. Hacka dillen och rör ner den.
Servera med bröd, ost och vitlökscrème eller gräddfil.
Den soppan är fantastisk! Märkligt för jag tänkte på den häromdagen, tänkte vart har jag gjort av det receptet? Och så lägger du ut det det är ju helt perfekt! Ha en fin vecka!!!!
SvaraRaderaHej jag provade detta läckra recept. Å jag måste erkänna att jag inte är någon sopp-människa. Varken jag eller min 4-åriga dotter. Men detta recept gick verkligen hem. Den kommer vi definitivt göra fler ggr under höst - vinter och våren ;)
SvaraRaderaTack för en helt underbar och inspirerande blogg
Hittade detta recept på din fisksoppa, det var absolut den godaste jag ätit. Den kommer jag göra många gånger. Jag köpte saffran från eter o essensfabriken på Valingatan i Stockholm, vilken färg det blev,
SvaraRaderaTack dina recept