torsdag 20 maj 2010

Pasta med krämig bacon- & dragonsås

En tjock krämig pastasås med bacon, vitlök och dragon.


Pasta med krämig bacon- & dragonsås
1 pkt bacon
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
2 tsk dragon
2 dl riven ost
Salt, svartpeppar

Skär baconen i ca 1,5 cm breda bitar. Stek i stekpanna tills det börjar få färg, tillsätt finhackad lök och riven vitlök. Fortsätt steka tills löken mjuknar. Dra stekpannan av värmen, pudra över mjölet och arbeta in det. Häll på mjölken, lite i taget, och ställ tillbaka pannan på värmen. Häll i grädde och dragon och låt såsen koka i 5 minuter. Rör ner riven ost, smaka av med salt (ganska mycket!) och svartpeppar.

3 kommentarer:

  1. En pastasås helt i min smak :)

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken fin tallrik! Vart kommer den ifrån? Snubblade in på denna bloggen innan idag i jakt på frall-recept och nu ligger dina "snabba frallor" och jäser på spisen. Testade att lägga till lite keso i degen också, får se vad det gör med dom :) Kul blogg!!

    SvaraRadera
  3. Tack, vad kul att ni gillar såsen, bloggen och tallriken :) Tallrikarna köpte jag för ca 6 år sedan på en "allt-i-allo-affär" som inte finns kvar längre. Har du tur kanske du kan hitta några på en loppis!? :)

    SvaraRadera