måndag 26 oktober 2009

Coleslaw med sting

För ett par år sedan var jag på skidsemester i Lindvallen. En lunch intogs på värdshuset och där fanns en vansinnigt god coleslaw som var svagt rosafärgad och kryddstark. Med den som inspiration har jag gjort en "coleslaw med sting". Detta är en stor sats, men den håller sig i kylskåp en vecka och är god till mycket! Coleslaw är godast efter en dag eller två, den blir mer smakrik och saftigare då. (Just denna är väldigt saftig, om man inte ska blanda ihop den med pasta eller dylikt kan man nog minska ner på mängden dressing lite).


Coleslaw med sting

750 g (2,5 liter) vitkål
200 g (ca 3 st) morötter
3 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
4 msk sambal oelek
1,5 msk dijonsenap
1 tsk salt

Hyvla vitkålen i fina strimlor med en osthyvel. Riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Vänd ihop allt i en stor bunke.

Rör ihop gräddfil, majonnäs, sambal oelek, dijonsenap och salt. Häll dressingen över kålen och morötterna.

Låt stå i kylskåp några timmar, helst över natten innan servering. Håller sig ca en vecka i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar