torsdag 7 november 2013

Saftig banankaka

Eftersom jag äter mjölkproteinfri kost just nu (för att försöka komma till rätta med Theos magknip) blir det inte så mycket bakande. Men när jag väl bakar använder jag recept där jag enkelt kan byta ut ingredienser med mjölkprotein mot mjölkfria alternativ, tex smör mot mjölkfritt margarin.


Saftig banankaka

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl vatten
2¾ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer


Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och strösocker poröst. Smält smöret och häll i vattnet, rör ner det i smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker - vänd ner blandningen i smeten. Mosa bananerna och rör ner det.

Häll smeten i bakformen. Grädda i 175 grader, ca 30-40 minuter i mitten av ugnen. Provstickan får gärna vara lite kladdig när du sticker i mitten av kakan.

1 kommentar:

  1. Jag har ju två söner som är mjölkproteinallergiker och är därför van vid att baka mjölkfritt. Det är bara att kika in hos mig om du behöver tips eller mejla, så kan jag tipsa! :-)

    SvaraRadera