måndag 22 oktober 2012

Key lime pie

Till slut så har även jag testat klassikern Key lime pie. :-) Jag valde att göra det efter Lelias recept, så här skriver Leila själv om pajen: "Key lime pie har sitt ursprung från Key West som är en halvö utanför Miami i USA. Pajen har fått sitt namn av de små söta limefrukterna som växer där. Men det går också bra att göra den på vanliga limefrukter.". Pajen är fräsch och syrlig... nästan väl syrlig för mig som är mer av en sötegris ;-) Servera med vispgrädde, det balanserar upp limen.


Key lime pie

Botten
200 g digestive
100 g smör

Fyllning
1 burk kondenserad mjöl (Ca 400 g)
4 äggulor
5 lime

Vispgrädde och lime till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en pajform som är ca 20 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.

Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna och servera med vispad grädde och skivad limefrukt.

3 kommentarer: