måndag 31 oktober 2011

Köttfärspaj med champinjoner och vitlök

Jisses så långt efter jag ligger med mina recept! ;-) Den här pajen gjorde jag i slutet av augusti och vet att jag då tänkte att den här pajen kommer jag att göra fler gånger. Ett egenknåpat recpept (med inspiration av tacopajen) som föll väl ut.



Köttfärspaj med champinjoner och vitlök

Pajdeg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
1,5 dl mjölk

Fyllning
800 g blandfärs
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 dl chilisås
1,5 dl vatten
1 msk oxfond (touch of taste)
1/2 msk soja
Salt, svartpeppar

300 g champinjoner
2 msk smör
Salt, svartpeppar

200 g philadelphiaost
150 g riven prästost
1 vitlöksklyfta


Mixa ihop de torra ingredisenerna med smöret, häll i mjölen och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten.

Stek köttfärs och finhackad lök. Pressa i vitlöken, rör ner tomatpuré, chilisås och vattten. Smaka med oxfond, soja, salt och peppar. Låt svalna något och häll sedan färsröran i pajskalet.

Skär champinjonerna i kvartar (fyra delar). Stek i en rejäl klick smör, krydda med svartpeppar och salt (snåla inte!). Lägg svampen på köttfärsröran i pajen.

Rör ihop philadelphiaost, riven ost och en riven vitlöksklyfta. Klicka och bred ut röran ovanpå pajfyllningen. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader ca 15-20 minuter.





2 kommentarer:

  1. Alltid gott med Paj! Kika gärna in på min Blogger. Tina

    SvaraRadera
  2. MUms vad god den var! Tack för ett fin fint recept!!

    SvaraRadera