tisdag 11 oktober 2011

Kladdkakemuffins med chokladfyllning

Riktigt goda kladdkakemuffins som kommer från Matplatsen. Håller med Viktoria om att de är godast halvtinade från frysen!



Kladdkakemuffins med chokladfyllning

Muffins
4 ägg
6 dl socker

3 d vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smör

Chokladfyllning
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sedan ner det i äggvispet. Smält smöret och rör ner det i smeten. Fyll muffinsformar (använd aluminumformar) till hälften med smet. Grädda i 200 grader, 10-12 minuter.

Smällt smöret till fyllningen i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao och rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka tills det tjocknar, ca 5 min. Låt krämen svalna något och häll det sedan i formarna (inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om).

Ställ in kakorna i frysen och låt dom stelna. Ta fram muffinsen strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade. Serveras ev. med bär och en klick vispad grädde till.

4 kommentarer:

  1. Dessa har jag glömt bort att testa! Tack för påminnelsen!

    SvaraRadera
  2. En LITEN smaskig chokladig fikabit med både kladdkaka och fyllning - vad säger man? VÄRLDSKLASS!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  3. Jag ska frysa dem nu :)dem ser mycket godare ut på bilden än mina i verkligheten,jag är ingen höjdare på att baka men hoppas att dem blir goda ändå!

    SvaraRadera