söndag 2 oktober 2011

Frysa in persilja

September månad har fullkomligt rusat förbi! Jag har jobbat mycket sista tiden men nu känns det som att det kommer bli lugnare ett tag framöver. Jag tänker mig att vi ska fortsätta med våra husprojekt igen och att jag ska få mer tid i köket till matlagning och bakning. Och mer tid till bloggen! :-)

Jag sådde persilja i våras men har liksom glömt bort att använda den. Nu har den vuxit till sig rejält och då känns det synd om det bara ska vissna ner när vintern kommer, därför bestämde jag mig för att frysa in en del av skörden.


Fryst persilja
Knip av stjälkarna från persiljan, lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt persiljan torka innan den fördelas i fryspåsar. För att få finfördelad persilja - kläm på påsen efter den tagits ut från frysen.

En del av persiljeberget i trädgårdslandet

  Ta bort stjälkarna, skölj persiljan och låt den torka

Två påsar (totalt en liter) persilja klart för frysen. För att få mer finfördelad persilja - kläm på påsen efter att den har tagits fram från frysen  

2 kommentarer:

  1. Bra tips! Persiljan är verkligen fin nu.
    Hos fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Lovely, precis ett sånt tips jag letade efter!

    SvaraRadera