måndag 31 oktober 2011

Laxcanneloni med hummersås

Färska lasagneplattor med en fyllning av lax, spenat, philadelphiaost och västerbottenost - ihoprullade till canneloni. Över detta en hummersås och lite riven västerbottenost. Enkel vardagslyx som ser mer avancerat ut än vad det är!



Laxcanneloni med hummersås
8-10 st

Canneloni
8-10 st färska lasagneplattor
200 g kallrökt lax
1/2 gul lök
200 g spenat
100 g philadelphiaost
40 g västerbottenost

Hummersås
4 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
2 msk hummerfond (touch of taste)
2 msk vetemjöl
Cayennepeppar

Västerbottenost att riva över

Finhacka löken, stek den glansig i lite olja. Tillsätt spenaten och låt det steka tills spenaten har tinat och allt är mjukt. Rör ner philadelphiaosten, dra stekpannan av värmen när osten har smält. Skär laxen i små bitar och blanda med spenatröran. Rör ner riven västerbottenost.

Koka upp mjölk, grädde och hummerfond. Rör ut vetemjölet i lite mjölk, häll ner i såsen och koka upp under omrörning. Koka i fem minuter, smaka av med cayennepeppar och salt (det ska vara lite sting i såsen).

Häll lite sås i botten av en gratängform. Fördela ett par matskedar fyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop till ett rör (gör bara några i taget eftersom pastan torkar snabbt om den får ligga framme). Lägg pastarören med skarven nedåt i ugnsformen. Häll över resten av såsen och strö över lite riven västerbottenost.

Gratinera i 225 grader, 20 minuter.






4 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut. VILL HA!
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Jag älskar canneloni! Tacka vet jag färska lasagneplattor. Har inte förstått mig på de där cannelonirören. Verkar "pilligt".

    SvaraRadera
  3. Vad gott det ser ut! Nu vet jag vad jag ska göra med laxpaketet som blev över från jul och slängdes i frysen.

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt gott! Enkelt att göra, men tar lite tid. Planera i god tid. Fungerar utmärkt med den frysta "jullaxen". Funderar på att en delad laxcanneloni skulle bli utmärkt även som en förrätt.

    SvaraRadera