Strassburgare med apelsinsmörkräm
30-40 st
Kakor
300 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
3,5 dl potatismjöl
3 3/4 dl vetemjöl
Apelsinsmörkräm
170 g smör
1,5 dl florsocker
3 äggulor
2 msk pressad apelsinsaft + skal från en apelsin
Garnering
200 g mörk choklad
Rör rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker poröst med degprogrammet i bakmaskinen. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i fyra delar, gör rullar som är ca 3-4 cm tjocklek och lägg in dom i kylen i 10 minuter. Skär 4 mm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader, ca 8 minuter. Låt kakorna svalna.
Vispa smör och florsocker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna, rivet apelsinskal och saft från apelsinen.
Bred smörkrämen på hälfen av kakorna och lägg sedan ihop dom två och två med de kakorna som du inte brett smörkräm på.
Smält chokladen i en liten djup skål och doppa ungefär halva kakan i choklad. Låt chokladen och smörkrämen stelna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar