Mer choklad åt folket säger jag! De här chokladkakorna med extra mycket choklad är verkligen en top-of-the-line-kaka för alla chokladälskare. ;-) Med kakao i degen och stora bitar mörk choklad plus lika mycket mjölkchoklad irört så har jag svårt att tänka mig att den som tokgillar choklad blir besviken. Receptet finns på bloggen sedan tidigare men då gjort i dubbel sats och extra stort format på kakorna!
Double chocolate chip cookies
18 st
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
110 g smör
1 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1/4 tsk bikarbonat
1 nypa salt
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
Häll socker och vaniljsocker i botten på bunken. Tärna smöret och lägg i det. Kör på degprogrammet några minuter tills smöret blir smidigt. Avbryt programmet. Knäck i ägget och kör samma degprogram några minuter till.
Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål. Häll ner mjölblandningen i bakmaskinen och kör på degprogrammet i 3 minuter eller tills allt är blandat.
Hacka chokladen grovt och häll ner i bunken. Kör på degprogrammet i 2-3 minuter tills degen är blandad.
Rulla pingpongstora bollar och lägg på två plåtar (ca 9 st/plåt). Grädda i 175 grader i 8 minuter. Låt svalna på plåten ett tag innan de flyttas över till ett galler för att kallna helt.
Double chocolate chip cookies
18 st
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
110 g smör
1 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1/4 tsk bikarbonat
1 nypa salt
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
Häll socker och vaniljsocker i botten på bunken. Tärna smöret och lägg i det. Kör på degprogrammet några minuter tills smöret blir smidigt. Avbryt programmet. Knäck i ägget och kör samma degprogram några minuter till.
Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål. Häll ner mjölblandningen i bakmaskinen och kör på degprogrammet i 3 minuter eller tills allt är blandat.
Hacka chokladen grovt och häll ner i bunken. Kör på degprogrammet i 2-3 minuter tills degen är blandad.
Rulla pingpongstora bollar och lägg på två plåtar (ca 9 st/plåt). Grädda i 175 grader i 8 minuter. Låt svalna på plåten ett tag innan de flyttas över till ett galler för att kallna helt.
Supergoda :)
SvaraRadera