Oj va fort helgen gick trots att vi inte har gjort något särskilt. Men visst... städ och tvätt sköter tydligen inte sig själv när man inte är hemma ;-) Sen har det blivit ett par bak med bakmaskinen, shopping och kalasfirande. Här kommer nu sent omsider semlorna som jag bjöd kollegorna på i tisdags. Jag gjorde tre olika sorter. Vanliga med mandelmassa och grädde, en chokladvariant och så dessa med jordgubbssylt, marsankräm och rosa grädde. Receptet på de släta bullarna i minivariant hittar ni här
Semlor med jordgubbssylt och vaniljkräm
Släta bullar (jag gjorde minisemlor)
Jordgubbssylt
Marsankräm
Vispgrädde
Röd karmellfärg
Skär av toppen på bullarna och gröp ur ett hål i mitten med hjälp av en gaffel. Täck botten av hålet med jordgubbssylt, klicka i marsankräm tills det är jämnt med kanten.
Vispa grädden löst, häll i några droppar röd karamellfärg och rör om tills grädden är rosa och fastare i konsistensen. Klicka ett par rejäla matskedar grädde på bullarna. Lägg tillbaka locket och sikta florsocker över semlorna strax före servering.
Semlor med jordgubbssylt och vaniljkräm
Släta bullar (jag gjorde minisemlor)
Jordgubbssylt
Marsankräm
Vispgrädde
Röd karmellfärg
Skär av toppen på bullarna och gröp ur ett hål i mitten med hjälp av en gaffel. Täck botten av hålet med jordgubbssylt, klicka i marsankräm tills det är jämnt med kanten.
Vispa grädden löst, häll i några droppar röd karamellfärg och rör om tills grädden är rosa och fastare i konsistensen. Klicka ett par rejäla matskedar grädde på bullarna. Lägg tillbaka locket och sikta florsocker över semlorna strax före servering.
Täck botten på hålet med sylt, klicka i vaniljkräm tills det är jämnt med kanten på hålet. Toppa med rosa grädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar