tisdag 27 april 2010

Fetaostbiffar med pasta

Blandfärsbiffar fyllda med fetaost, tomat, basilika och vitlök. Ganska milda i smaken så det går att krydda upp med mer kryddor om man vill eller byta ut vår svenska tomat mot den soltorkade oljedoppade varianten.


Fetaostbiffar med pasta
8 stora

1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
3 msk färsk basilika
1 tsk salt
500 g blandfärs
150 g fetaost
1 tomat
svartpeppar

Sås
2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
salt, peppar

Rör ihop ströbröd och mjölk och låt det svälla i 10 minuter. Finhacka löken och blanda ner den tillsammans med riven vitlök, ägg, hackad basilika, salt och nymalen svartpeppar. Rör ner färsen och vänd sist i tomat och fetaost i stora tärningar.

Forma 8 stora biffar och stek i smör på medelvärme. Servera med fettucini, sallad och en sås gjort på crème fraiche, chilisås, vitlök, salt och peppar.

3 kommentarer:

  1. Fetaostbiffar är bara SÅ gott!

    SvaraRadera
  2. Hej Camilla.
    Vill ge dig massor av beröm för all din goda mat.
    Det känns verkligen att dina recept är tillagade och väl avsmakade innan du lägger ut recepten.Så din goda sida är numera min startsida.Du ger mig ny inspiration för både bakning och matlagning.
    Vilket jag kan behöva efter att varit sjuk av vitaminbrister i 1½år. Har bakat både "kärleksmumsen" och kakan med coccosen och dina chokladkex och allt har blivit 100%. Fick beröm av grannarna på lördagsfikan vid städdagen.
    Ära den som äras bör, så jag berättade om din sida.
    Kram Marie

    SvaraRadera
  3. Marie - Tack snälla för din fina kommentar! Härligt att höra att du blivit bättre och att du ger dig på en del av recepten! :) Jag försöker tänka på detaljer som hur jag kryddar maten och knep när jag bakar så jag kan skriva ner recept på det sen. Sen är ju inte allt egenpåhittat, det är viktigt med inspiration från andra källor också emellanåt ;) Jag har lite nya bakrecept som snart är klara för publicering, de kakorna är visserligen slut men bilder och recept kommer. :) Ska även försöka hitta något nytt till veckans torsdagsbak!
    Kram Camilla

    SvaraRadera