onsdag 7 april 2010

Minicitroncupcakes med vitchokladfrosting

Testade IKEAs muffinsplåt till ett gäng minicitroncupcakes förra veckan. (Muffinsformarna kommer också från IKEA, 60 st för 12 kr) Stora cupcakes kan visst vara gott men om man vill bjuda på mer än en sorts kaka så blir det lätt övermäktigt. Det är då det är så praktiskt med sånna här minivarianter av cupcakes! Dessutom kan man ju alltid ta två om man är riktigt sugen... ;)


Minicitroncupcakes med vitchokladfrosting

Muffins

50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1 citron (rivet skal och saft)
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Topping
100 g vit choklad
200 g philadelphiaost
4 msk florsocker

Smält smöret och häll i mjölken, som ska bli ganska varm. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda i den varma mjölken och smöret. Häll i rivet citronskal och citronsaft. Blanda i mjöl och bakpulver.

Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till hälften med smet. Grädda i 175 grader, ca 10 minuter.

Smält den vita chokladen och rör ner philadelphiaost tillsammans med florsocker. Bred ovanpå toppen på muffinsarna. Förvaras i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar