Jag gjorde en fisksoppa förra veckan och berättade att det är en av mina favoritsoppor. En annan som ligger i toppen av soppligan är den här! En slät morotssoppa med asiatisk smaksättning i form av kokosmjölk, ingefära, lime och ett uns hetta från sambal oelek. Min 3-åring äter med god aptit av den "superdupergoda soppan". Stora ord från en som inte är så stor i maten! Vi äter den med salta cashewnötter och river i några basilikablad. Servera gärna med fröknäcke!
4 port
500 g morötter
1 gul lök
2-3 msk färsk ingefära
150 g röda linser
9 dl grönsaksbuljong
400 ml kokosmjölk
1 lime
1/2-1 tsk sambal oelek
Salt
Till servering
Cashewnötter
Basilika
Skala och slanta morötterna, hacka löken och riv ingefäran. Stek morötterna och löken i olja några minuter. Tillsätt ingefära och linser, stek någon minut till. Häll på grönsaksbuljong (jag tar vatten plus två tärningar buljong) och kokosmjölk. Koka i 15 minuter.
Mixa soppan slät med en mixerstav direkt i grytan (börja på låg hastighet för att det inte ska stänka kokhet soppa på dig). Smaka av med lime, sambal oelek och salt.
Servera med cashewnötter och rivna basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar