tisdag 17 januari 2017

Morotssoppa med ingefära och lime

Jag gjorde en fisksoppa förra veckan och berättade att det är en av mina favoritsoppor. En annan som ligger i toppen av soppligan är den här! En slät morotssoppa med asiatisk smaksättning i form av kokosmjölk, ingefära, lime och ett uns hetta från sambal oelek. Min 3-åring äter med god aptit av den "superdupergoda soppan". Stora ord från en som inte är så stor i maten! Vi äter den med salta cashewnötter och river i några basilikablad. Servera gärna med fröknäcke


 
Morotssoppa med ingefära och lime
4 port

500 g morötter
1 gul lök
2-3 msk färsk ingefära 
150 g röda linser
9 dl grönsaksbuljong 
400 ml kokosmjölk
1 lime 
1/2-1 tsk sambal oelek
Salt

Till servering 
Cashewnötter 
Basilika 

 
Skala och slanta morötterna, hacka löken och riv ingefäran. Stek morötterna och löken i olja några minuter. Tillsätt ingefära och linser, stek någon minut till. Häll på grönsaksbuljong (jag tar vatten plus två tärningar buljong) och kokosmjölk. Koka i 15 minuter. 

Mixa soppan slät med en mixerstav direkt i grytan (börja på låg hastighet för att det inte ska stänka kokhet soppa på dig). Smaka av med lime, sambal oelek och salt. 

Servera med cashewnötter och rivna basilikablad. 
 
Stek morötter, lök, röda linser och riven ingefära några minuter



Häll på grönsaksbuljong och kokosmjölk, koka i 15 minuter


Mixa soppan slät innan du smaksätter med lime, sambal oelek och salt
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar