Pizza på två olika sätt, dels en klassisk Hawaii med extra tillägg av curry och dels en Kyckling med vitlöksost. Receptet på pizzadegen kommer från Leila Lindholm (TV4) och räcker till 4 runda pizzor eller 2 långpannepizzor. Eller så gör man som jag - halverar receptet och bakar två runda pizzor! Jag har inga exakta mått på hur mycket det gick åt till fyllningarna. Se det mer som ett förslag på hur man kan göra! :)
Pizza på två olika sätt
Pizzadeg
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
1/2 olivolja
3 dl vatten
7 dl vetemjöl
Tomatsås
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (500 g)
2 msk tomatpuré
3/4 tsk salt
1/2 tsk socker
2 tsk oregano
Fyllning Hawaii
Tomatsås
Prästost
Strimlad skinka
Ananasringar
Curry
Mozarellaost
Oregano
Fyllning Kyckling med vitlöksost
Tomatsås
Prästost
1 stekt kycklingfilé
2 champinjoner
1/2 paprika
50 g vitlöksost (Ex. Crème bonjour)
Mozarellaost
Oregano
Pizzadeg
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget. Knåda degen tills den blir fast och elastisk. Jäs degen i bunken under bakduk i 25 minuter. Dela degen i 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Tomatsås
Fräs hackad lök och pressad vitlök i oljan tills det blir blankt och mjukt. Blanda ner krossade tomater och tomatpuré, smaksätt med kryddorna. Koka såsen i 20 minuter och låt den sedan svalan något innan den breds över pizzabotten.
Hawaii med curry
Bred tomatsås över botten. Strö över lite riven prästost. Fördela skinka över osten, krydda ev. med curry och lägg sedan på tre ananasringar. Strö till sist över riven mozarellaost.
Kyckling med vitlöksost
Bred tomatsås över botten och strö över riven prästost. Skiva kycklingfiléen tunt. Fördela kycklingen över hela botten. Lägg på strimlad paprika och skivade champinjoner. Klicka ut vitlöksosten på 5 ställen runt om pizzan. Strö över riven mozarellaost.
Gräddning
Pensla lite olivolja på pizzakanterna. Grädda pizzorna i 250 grader, 5-10 minuter. Strö över rikligt med oregano efter att de tagits ut ur ugnen. Serveras med pizzasallad!
Pizza på två olika sätt
Pizzadeg
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
1/2 olivolja
3 dl vatten
7 dl vetemjöl
Tomatsås
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (500 g)
2 msk tomatpuré
3/4 tsk salt
1/2 tsk socker
2 tsk oregano
Fyllning Hawaii
Tomatsås
Prästost
Strimlad skinka
Ananasringar
Curry
Mozarellaost
Oregano
Fyllning Kyckling med vitlöksost
Tomatsås
Prästost
1 stekt kycklingfilé
2 champinjoner
1/2 paprika
50 g vitlöksost (Ex. Crème bonjour)
Mozarellaost
Oregano
Pizzadeg
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget. Knåda degen tills den blir fast och elastisk. Jäs degen i bunken under bakduk i 25 minuter. Dela degen i 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Tomatsås
Fräs hackad lök och pressad vitlök i oljan tills det blir blankt och mjukt. Blanda ner krossade tomater och tomatpuré, smaksätt med kryddorna. Koka såsen i 20 minuter och låt den sedan svalan något innan den breds över pizzabotten.
Hawaii med curry
Bred tomatsås över botten. Strö över lite riven prästost. Fördela skinka över osten, krydda ev. med curry och lägg sedan på tre ananasringar. Strö till sist över riven mozarellaost.
Kyckling med vitlöksost
Bred tomatsås över botten och strö över riven prästost. Skiva kycklingfiléen tunt. Fördela kycklingen över hela botten. Lägg på strimlad paprika och skivade champinjoner. Klicka ut vitlöksosten på 5 ställen runt om pizzan. Strö över riven mozarellaost.
Gräddning
Pensla lite olivolja på pizzakanterna. Grädda pizzorna i 250 grader, 5-10 minuter. Strö över rikligt med oregano efter att de tagits ut ur ugnen. Serveras med pizzasallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar