Ett saftigt, mjukt och smakrikt bröd. Rågkrossen är till för dem som vill ha extra tuggmotstånd, det går bra att utesluta om man inte gillar "småsten". :)
Morotsbröd med linfrö
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
9 dl rågsikt
1/2 dl linfrön
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 msk malda brödkryddor t.ex anis och fänkål
1 tsk salt
1 morot
Blanda de torra ingredienserna. Riv moroten, rör ner den tillsammans med filmjölk och sirap.
Smörj en avlång form och häll i den kladdiga degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. Känn efter med en provsticka när brödet är torrt.
Stjälp brödet ur formen, låt det svalna under bakduk.
Morotsbröd med linfrö
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
9 dl rågsikt
1/2 dl linfrön
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 msk malda brödkryddor t.ex anis och fänkål
1 tsk salt
1 morot
Blanda de torra ingredienserna. Riv moroten, rör ner den tillsammans med filmjölk och sirap.
Smörj en avlång form och häll i den kladdiga degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. Känn efter med en provsticka när brödet är torrt.
Stjälp brödet ur formen, låt det svalna under bakduk.
gjorde precis detta, supergott! dock behövde det stå i ugnen i mer än en timma
SvaraRaderavi undrar om vi får ta en bild av ditt morotsbröd
SvaraRaderatill våran forskning om vad man kan göra med moroten. Till en tävling som heter first lego
league? M.V.H margaretha skolan i knivsta!
Hej Margaretha!
SvaraRaderaVisst får ni låna en bild till ert roliga tema! Lycka till med tävlingen!!
Vänligen //Camilla