torsdag 9 april 2009

Banankaka med chokladbitar

Otroligt saftig banankaka med hackad mörk choklad i som ger lite tuggmotstånd. Görs gärna dagen innan den ska ätas och förvaras i kyl över natten. Jag äter den helst som den är, en del föredrar en klick vispad grädde till.


Banankaka med chokladbitar
75 g smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk choklad (jag brukar använda Marabou)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt det svalna lite, rör sedan ihop det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka choklad . Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt. Rör inte för mycket efter att vitorna har tillsats eftersom man vill behålla luften i smeten.

Häll smeten i smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Servera kakan helt kall med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar