söndag 19 april 2009

Kyckling med svamp och paprika

Ett recept från ICA som jag provsmakade på Maxi i veckan. Riktigt gott! Jag hade en grillad kyckling i kylen (minus ena halvan av bröstet) och passade på att använda resten av den istället för att steka kycklingfiléer. Vi åt detta med bulgur, men ris eller pasta passar också bra!


Kyckling med svamp och paprika
1 grillad kyckling (eller 4 kycklingfiléer)
1 röd paprika
200 g champinjoner
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1,5 msk crema di balsamico
1 msk Maizenaredning
1 kruka basilika (ca 1 dl)

Skär champinjonerna i kvartar och strimla paprikan. Skär kycklingen i mindre bitar.

Stek paprika och svamp några minuter, salta och peppra. Tillsätt kycklingen. Häll på vatten och grädde, smaksätt med kycklingfond, balsamico och pressad vitlök. Koka några minuter och red sedan av såsen med maizena. Skär basilikabladen i tunna strimlor och rör ner dem i såsen.

Serveras med bulgur eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar