Kyckling med svamp och paprika
1 grillad kyckling (eller 4 kycklingfiléer)
1 röd paprika
200 g champinjoner
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1,5 msk crema di balsamico
1 msk Maizenaredning
1 kruka basilika (ca 1 dl)
Skär champinjonerna i kvartar och strimla paprikan. Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek paprika och svamp några minuter, salta och peppra. Tillsätt kycklingen. Häll på vatten och grädde, smaksätt med kycklingfond, balsamico och pressad vitlök. Koka några minuter och red sedan av såsen med maizena. Skär basilikabladen i tunna strimlor och rör ner dem i såsen.
Serveras med bulgur eller ris.
1 grillad kyckling (eller 4 kycklingfiléer)
1 röd paprika
200 g champinjoner
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1,5 msk crema di balsamico
1 msk Maizenaredning
1 kruka basilika (ca 1 dl)
Skär champinjonerna i kvartar och strimla paprikan. Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek paprika och svamp några minuter, salta och peppra. Tillsätt kycklingen. Häll på vatten och grädde, smaksätt med kycklingfond, balsamico och pressad vitlök. Koka några minuter och red sedan av såsen med maizena. Skär basilikabladen i tunna strimlor och rör ner dem i såsen.
Serveras med bulgur eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar