Pärontryffel
30 st
Ingredienser
200 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumstempererat smör
4 tsk päronessens
100 g vitchoklad
grön karamellfärg
Koka upp vispgrädde och honung. Hacka chokladen rör ner den i grädden tills all choklad har smält. Tillsätt därefter smöret i mindre bitar och rör tryffeln slät. Blanda ner päronessensen.
Häll med hjälp av en tesked upp tryffeln i små aluminumformar, de ska fyllas till ca 3/4. Ställ kallt att stelna.
Smält den vita chokladen i micron. Blanda i några droppar grön karamellfärg. Fyll upp aluminumformarna med den vita (gröna!) chokladen och ställ sedan in tryffeln i kylen igen.
Ingredienser
200 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumstempererat smör
4 tsk päronessens
100 g vitchoklad
grön karamellfärg
Koka upp vispgrädde och honung. Hacka chokladen rör ner den i grädden tills all choklad har smält. Tillsätt därefter smöret i mindre bitar och rör tryffeln slät. Blanda ner päronessensen.
Häll med hjälp av en tesked upp tryffeln i små aluminumformar, de ska fyllas till ca 3/4. Ställ kallt att stelna.
Smält den vita chokladen i micron. Blanda i några droppar grön karamellfärg. Fyll upp aluminumformarna med den vita (gröna!) chokladen och ställ sedan in tryffeln i kylen igen.
Åh jösses så läckra de ser ut! Hur 17 skall min viktnedgång nu gå??? ;-))
SvaraRaderaNä nu måste jag kika runt mer hos dig!
(Kom hit via "Julhusets blogg" och en länk om din prisade kladdkaka. :-)))
Ha det gott!*haha*
Hej!
SvaraRaderaMums vad goda dom ser ut, men vart har du hittat dom hjärtformade formarna, för dom är väl hjärtformade, eller ser jag i syne?
/Tilda
De hjärtformade pralinformarna är köpta på Lagerhaus! :)
SvaraRadera