torsdag 2 april 2009

Pärontryffel

En mörk tryffel med päronsmak. Det blir en ganska hård tryffelsmet så jag föredrar att hälla upp den i aluminumformar istället för att forma oregelbunda klumpar (runda kulor känns uteslutet!). Den gröna toppen är bara vitchoklad som är färgad med grön karamellfärg - men visst ser det läckert ut! ;) Päronessens (och andra essenser och kryddor med för den delen) brukar jag beställa på borgebykryddgard


Pärontryffel
30 st

Ingredienser
200 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumstempererat smör
4 tsk päronessens

100 g vitchoklad
grön karamellfärg

Koka upp vispgrädde och honung. Hacka chokladen rör ner den i grädden tills all choklad har smält. Tillsätt därefter smöret i mindre bitar och rör tryffeln slät. Blanda ner päronessensen.

Häll med hjälp av en tesked upp tryffeln i små aluminumformar, de ska fyllas till ca 3/4. Ställ kallt att stelna.

Smält den vita chokladen i micron. Blanda i några droppar grön karamellfärg. Fyll upp aluminumformarna med den vita (gröna!) chokladen och ställ sedan in tryffeln i kylen igen.

3 kommentarer:

  1. Åh jösses så läckra de ser ut! Hur 17 skall min viktnedgång nu gå??? ;-))

    Nä nu måste jag kika runt mer hos dig!
    (Kom hit via "Julhusets blogg" och en länk om din prisade kladdkaka. :-)))

    Ha det gott!*haha*

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Mums vad goda dom ser ut, men vart har du hittat dom hjärtformade formarna, för dom är väl hjärtformade, eller ser jag i syne?

    /Tilda

    SvaraRadera
  3. De hjärtformade pralinformarna är köpta på Lagerhaus! :)

    SvaraRadera