torsdag 2 april 2009

Lakritstryffel

Jag som inte ens gillar lakrits föll för dessa! Det är sådär lagom mycket lakritssmak - det, tillsammans med den lena chokladen, gör att även inbitna laktrits-nej-sägare kan ta om av dessa. :)


Lakritstryffel
20 st

Ingredienser
1 dl vispgrädde
4 Kick (föredetta Käck) lakritsstänger
100 gram mörk choklad (70%)

Garnering
1 msk lakritsströssel
1/2 msk kakao

Koka upp grädden i en kastrull. Skär lakritsstängerna i små bitar och låt dom sjuda med grädden tills de har smält. Ta kastrullen åt sidan och rör ner chokladen tills den smält, rör tryffeln slät. Häll smeten i en skål och låt den kallna i kylen.

Krossa strösslen i en mortel och blanda den med kakao i en skål.

Ta med en tesked upp lite tryffelsmet och rulla små kulor mellan händerna. Vänd kulorna i garneringen och lägg tryffeln i små bakformar eller på en tallrik.

1 kommentar:

  1. Vad skall JAG säga om dessa då, jag som ÄLSKAR "Kick"!!! :-))
    Måste prova!!

    SvaraRadera