Lakritstryffel
20 st
Ingredienser
1 dl vispgrädde
4 Kick (föredetta Käck) lakritsstänger
100 gram mörk choklad (70%)
Garnering
1 msk lakritsströssel
1/2 msk kakao
Koka upp grädden i en kastrull. Skär lakritsstängerna i små bitar och låt dom sjuda med grädden tills de har smält. Ta kastrullen åt sidan och rör ner chokladen tills den smält, rör tryffeln slät. Häll smeten i en skål och låt den kallna i kylen.
Krossa strösslen i en mortel och blanda den med kakao i en skål.
Ta med en tesked upp lite tryffelsmet och rulla små kulor mellan händerna. Vänd kulorna i garneringen och lägg tryffeln i små bakformar eller på en tallrik.
Ingredienser
1 dl vispgrädde
4 Kick (föredetta Käck) lakritsstänger
100 gram mörk choklad (70%)
Garnering
1 msk lakritsströssel
1/2 msk kakao
Koka upp grädden i en kastrull. Skär lakritsstängerna i små bitar och låt dom sjuda med grädden tills de har smält. Ta kastrullen åt sidan och rör ner chokladen tills den smält, rör tryffeln slät. Häll smeten i en skål och låt den kallna i kylen.
Krossa strösslen i en mortel och blanda den med kakao i en skål.
Ta med en tesked upp lite tryffelsmet och rulla små kulor mellan händerna. Vänd kulorna i garneringen och lägg tryffeln i små bakformar eller på en tallrik.
Vad skall JAG säga om dessa då, jag som ÄLSKAR "Kick"!!! :-))
SvaraRaderaMåste prova!!