Lingonbröd
1 limpa, 6 stora eller 12 små bullar
3½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
¾ dl ljus sirap
3½ dl filmjölk
1½ dl rårörd lingonsylt
Smörj en avlång brödform eller en muffinsplåt med lite smör.
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, filmjölk och lingonsylt. Rör om till en slät smet och klicka ut den i formen.
1 limpa, 6 stora eller 12 små bullar
3½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
¾ dl ljus sirap
3½ dl filmjölk
1½ dl rårörd lingonsylt
Smörj en avlång brödform eller en muffinsplåt med lite smör.
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, filmjölk och lingonsylt. Rör om till en slät smet och klicka ut den i formen.
Bullarna gräddas i 200 grader i 15 minuter, limpan ca 40 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar