fredag 27 mars 2009

Äggvåfflor

Våfflor med ägg i smeten blir mer mjuka än frasiga. I originalreceptet kallades de för frasvåfflor, och visst det är ju inte pannkakor man äter - men jag saknar det där riktiga krispet för att kalla det för frasvåfflor.


Äggvåfflor
3 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1/2 msk strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl wichyvatten
75 g smält smör
1/2 dl vispad grädde

Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver och rör det så det blandar sig. Häll i mjölken och vispa så att det blir en slät smet.

Tillsätt ägg, grädde, wichyvatten och vispa smeten slät igen. Tillsätt sedan det avsvalnade smöret. Låt smeten svälla en stund. Grädda i ett hett våffeljärn.
Servera med grädde och sylt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar