torsdag 28 januari 2010

Potatis- och kasslergratäng

En god vardagsgratäng med potatis, purjolök och kassler!


Potatis- och kasslergratäng

1 kg potatis
1/2 purjolök
2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 dl ost
400 g kassler
Salt, svartpeppar

Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Strimla purjolöken. Koka potatis och purjolök i mjölken och matlagningsgrädden i 10 minuter. Rör ner osten och krydda med lite salt (inte för mycket eftersom kasslern brukar vara salt)

Skär kasslern i strimlor och rör ner den i potatisblandningen. Häll allt i en smord form och gratinera i 225 grader i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.

9 kommentarer:

  1. Mmm, potatisgratäng med kassler är ju bara så himla gott!

    SvaraRadera
  2. Enkelt och riktigt gott! Uppskattar din sida, här ska det helt klart letas matinspiration fler gånger :)

    SvaraRadera
  3. Supergott! Härlig inspirationssida!

    SvaraRadera
  4. Googlade precis på recept på kassler och kom över detta, detta blir vår middagsmat idag. Lät så gott så det måste provas.

    SvaraRadera
  5. ska laga den idag
    hoppas att det blir gott

    SvaraRadera
  6. Jättegott, körde dock på vispgrädde och hade vitlök i.

    SvaraRadera
  7. Detta blir vår middag idag, lät så himla gott :)
    Blir spännande att pröva..

    SvaraRadera
  8. Gott och enkelt! Alla gillade det. Tack!

    SvaraRadera
  9. Gjorde den ikväll men hade röd o grön paprika,vispgrädde, citron peppar i . och hade lite riven ost på också innan den åkte in i ugnen. Blev gott!

    SvaraRadera