Smördegspiroger med en fyllning av kyckling, champinjoner, purjolök, curry och mango chutney. Gott med en enkel sallad till!
Kycklingpiroger
1 smördegsrulle
2 kycklingfiléer
200 g champinjoner
1 purjolök
1,5 tsk curry
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 msk mango chutney
Salt, svarpeppar
Stek kycklingfiléerna och dela i små bitar.
Skär svampen i kvartar. Dela purjolöken och skölj den väl, skär den i centimetertjocka skivor. Stek svampen i smör, krydda med salt och peppar, lägg i purjolöken när svampen fått fin färg och stek ytterligare några minuter tills purjon mjuknar. Krydda med curry och pudra över mjöl, dra stekpannan från värmen och arbeta in mjölet. Sätt tillbaka pannan på plattan, häll på lite grädde i taget och rör om hela tiden. Smaksätt med kycklingfond, mango chutney, salt och peppar. Koka i fem minuter, rör ner kycklingbitarna. Låt röran kallna något.
Rulla ut smördegen. Gör en stor pirog eller 2-4 små piroger. Lägg fyllningen på ena halvan, pensla kanterna med uppvispat ägg och vik över andra halvan. Tryck ihop kanterna och pensla pirogen med ägg.
Grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med sallad.
Kycklingpiroger
1 smördegsrulle
2 kycklingfiléer
200 g champinjoner
1 purjolök
1,5 tsk curry
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 msk mango chutney
Salt, svarpeppar
Stek kycklingfiléerna och dela i små bitar.
Skär svampen i kvartar. Dela purjolöken och skölj den väl, skär den i centimetertjocka skivor. Stek svampen i smör, krydda med salt och peppar, lägg i purjolöken när svampen fått fin färg och stek ytterligare några minuter tills purjon mjuknar. Krydda med curry och pudra över mjöl, dra stekpannan från värmen och arbeta in mjölet. Sätt tillbaka pannan på plattan, häll på lite grädde i taget och rör om hela tiden. Smaksätt med kycklingfond, mango chutney, salt och peppar. Koka i fem minuter, rör ner kycklingbitarna. Låt röran kallna något.
Rulla ut smördegen. Gör en stor pirog eller 2-4 små piroger. Lägg fyllningen på ena halvan, pensla kanterna med uppvispat ägg och vik över andra halvan. Tryck ihop kanterna och pensla pirogen med ägg.
Grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med sallad.
Härlig kombination av ingredienser. Det lät smarrigt. Trevlig fortsatt dag :)
SvaraRadera