Detta receptet hittade jag när bläddrade igenom några gamla Buffétidningar. Jag gjorde mer sås än originalrecpetet men tog mindre vitlök. Det blev lite kyckling över så dagen efter kokade jag ris och gjorde iordning en lunchlåda till jobbet - ris passade också jättebra till detta!
Oreganokyckling
4-6 port
1 kg kycklingfilé
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 msk crema di balsamico
1 kruka oregano
2 vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar
Skär filéerna i tre delar på längden. Stek kycklingen i lite smör, krydda med salt och peppar.
Koka upp grädde, kycklingfond och balsamico i en stekgryta. Lägg i kycklingen efter hand som den brynts. Hacka oregano och rör ner den plus pressad vitlök i grytan. Koka i 5 minuter.
Servera med ugnsstekt klyftpotatis och morötter.
Oreganokyckling
4-6 port
1 kg kycklingfilé
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 msk crema di balsamico
1 kruka oregano
2 vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar
Skär filéerna i tre delar på längden. Stek kycklingen i lite smör, krydda med salt och peppar.
Koka upp grädde, kycklingfond och balsamico i en stekgryta. Lägg i kycklingen efter hand som den brynts. Hacka oregano och rör ner den plus pressad vitlök i grytan. Koka i 5 minuter.
Servera med ugnsstekt klyftpotatis och morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar