tisdag 29 september 2009

Quiche Lorraine

Klassikern Quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Gott i all sin enkelhet! Servera med en stor skål blandsallad.


Quiche Lorraine
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1,5 msk vatten

Fyllning
300 g kassler
4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)
4 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 msk dijonsenap
3 msk hackad persilja
Salt, Svartpeppar

Mixa ihop mjöl, smör och vatten. Kavla ut på lätt mjölat bakbord och för över den till en paj- eller springform, den ska gå ca 4 cm upp på kanterna. Nagga med en gaffel och ställ in i kylen i 15 min.

Skär kasslern i stavar och lägg i botten på formen, fördela osten ovanpå. Vispa ihop ägg, grädde, senap och persilja - krydda med lite salt och svartpeppar. Häll äggblandningen över osten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, ca 30 minuter. Pajen är klar den den har fått fin färg och fyllningen har stannat (skaka lätt på formen). Låt gärna pajen svalna i rumstemperatur en halvtimme innan servering.


Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persilja

Quiche Lorraine - en fransk ost- och skinkpaj

2 kommentarer:

  1. quiche är så gott. Dina bilder är otroligt inspirerande.

    SvaraRadera
  2. Kikar tillbaka! Här fanns det massa gotti gott gott! :P

    SvaraRadera