Laxpasta med svamp och parmesan
2 laxfiléer
100 g champinjoner
100 g purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk citronpeppar
Timjan
1 dl riven parmesanost
Stimla purjolöken och skär champnjonerna i kvartar. Salta och peppra svampen, stek tills den får lite färg och tillsätt sedan purjolök och pressad vitlök. Stek tills löken är mjuk. Pudra över mjölet, häll sedan i mjölk och grädde (lite i taget). Koka i 5 minuter. Krydda med citronpeppar, salt och lite timjan. Skär laxen i 1 cm tjocka bitar, krydda med citronpeppar och rör ner laxen i pastasåsen. Låt det sjuda i några minuter till laxen är klar. Rör ner parmesanost tills den har smält.
Servera med fettucini (rör gärna ner pastan i såsen innan servering!)
2 laxfiléer
100 g champinjoner
100 g purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk citronpeppar
Timjan
1 dl riven parmesanost
Stimla purjolöken och skär champnjonerna i kvartar. Salta och peppra svampen, stek tills den får lite färg och tillsätt sedan purjolök och pressad vitlök. Stek tills löken är mjuk. Pudra över mjölet, häll sedan i mjölk och grädde (lite i taget). Koka i 5 minuter. Krydda med citronpeppar, salt och lite timjan. Skär laxen i 1 cm tjocka bitar, krydda med citronpeppar och rör ner laxen i pastasåsen. Låt det sjuda i några minuter till laxen är klar. Rör ner parmesanost tills den har smält.
Servera med fettucini (rör gärna ner pastan i såsen innan servering!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar