söndag 27 september 2009

Apelsinbiskvier

Smaken på biskvier går att variera väldigt mycket. Detta är en kaka för alla som gillar kombinationen apelsin och choklad! Jag valde att doppa i mjölkchoklad eftersom jag tror att mörk choklad hade tagit över för mycket av apelsinsmaken. Ett annat alternativ är att smälta apelsinchoklad och doppa biskvierna i detta.


Apelsinbiskvier

20 st

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

100 g smör
1 dl florsocker
1,5 apelsin (skalet)
1/2 msk apelsinsaft
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

100 g mjölkchoklad
1/2 apelsin (skalet)

Riv mandelmassan och rör ihop den med socker och äggvita till en smet. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt med hjälp av två teskedar. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Riv skalet från 1,5 apelsin och rör ner det plus lite av saften i smörkrämen. Bred fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Garnera ev. med lite finrivet apelsinskal.

Förvaras i kyl (går även bra att frysa).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar