Mazarinbakelser
ca 15-20 st
300 g mandelmassa
150 g smör
4 ägg
2 msk vetemjöl
Sylt och bär (t.ex. jordgubbar, blåbär eller hallon)
Vispgrädde
Riv mandelmassan. Rör ihop mandelmassa och smör till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet.
Klicka ut smeten i mazarinformar eller muffinsformar (av tjockare kvalitet). Grädda i 150 grader i 15 minuter.
Förvara i kyl eller frys.
Vid servering - bred ett par teskedar sylt eller mosade bär på mazarinbotten, lägg på en matsked grädde och toppa med färska bär.
ca 15-20 st
300 g mandelmassa
150 g smör
4 ägg
2 msk vetemjöl
Sylt och bär (t.ex. jordgubbar, blåbär eller hallon)
Vispgrädde
Riv mandelmassan. Rör ihop mandelmassa och smör till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet.
Klicka ut smeten i mazarinformar eller muffinsformar (av tjockare kvalitet). Grädda i 150 grader i 15 minuter.
Förvara i kyl eller frys.
Vid servering - bred ett par teskedar sylt eller mosade bär på mazarinbotten, lägg på en matsked grädde och toppa med färska bär.
De ser helt underbara ut och får kroppen att skrika efter sommaren och dess färska bär! Vill ha färska jordgubbar nuu ;-)
SvaraRadera