Kokos- och kolakakor
20-25 st
20-25 st
Bottnar
125 g smör (kallt)
3/4 dl florsocker
2,5 dl vetemjöl
1/2 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Fyllning
2,5 dl kokos
1 påse (135 g) Werthers mjuka kolor
2 msk mjölk
Dopping och garnering
150 g mörk choklad
Kör smör och florsocker i en matberedarae. Blanda de torra ingredienserna och rör snabbt ner dem i smörblandningen tills degen blir smidig. (överarbeta den inte). Forma degen till en rulle som är ca 4 cm i diameter, rulla in i plastfolie och låt den ligga i kylskåpet 30 minuter.
Skär degen i ca 6 mm tjocka skivor. Grädda kakorna i 150 grader, ca 20 minuter. Låt dem svalna en stund på plåten innan de flyttas över till ett galler för att kallna helt.
Smält chokladen och doppa undersidan på varje kaka i den. Låt chokladen stelna.
Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en torr stekpanna. Smält kolorna med mjölk i en skål i micron, rör om då och då. Blanda ner kokosen. Klicka ut en tesked av fyllningen på chokladsidan på varje kaka (platta även till kolan lite). Värm ev. resten av chokladen igen och ringla den sedan över kakorna. Förvara kakorna i kylen.
Grunden till kakorna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar