Jag tycker att pepparkakskryddorna ingefära, nejklika, kanel och kardemumma är en heelt suverän kombination! Här är dom igen, den här gången i form av ena ruskigt goda pepparkaksmuffins med en maffig nutellafrosting på.
Pepparkaksmuffins med nutellafrosting
10-12 st
Pepparkaksmuffins
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk olja
2 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
4,5 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Nutellafrosting
50 g mjukt smör
100 g färskost (philadelphia)
2 dl mjuk nutella
2 dl
florsocker
Rör ihop rumsvarmt smör med socker. Vispa ner äggen, ett i tagen, tillsätt mjölk och olja. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, vänd ner i smeten.
Placera muffinsformar i en muffinsplåt, fyll till 2/3 med smet. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter.
Vispa ihop smör, philadelphiaost och nutella till en jämn smet. Häll i florsockret och vispa igen tills smeten blir slät. Bred ut frostingen på muffinsen.
Förvaras i kyl.
Jag ÄLSKAR mjuk pepparkaka.. dessa borde ju då vara onekligen underbart goda med nutella fyllning på :)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaVart har du hittar dem ursöta formarna? :)
Kram Sara
Ja, visst är formarna fina! Jag har köpt dom på Lagerhaus. :-)
SvaraRaderaJätte fina cuppisar =)
SvaraRaderaKramkram
Aa nu vet jag vad jag ska göra med mina identiska formar ;) ser kanongoda ut!
SvaraRaderaJag köpte också sådana formar men de blev inte använda i julas så det får bli till nästa jul istället. Vad är det för gudomligt söt liten pepparkaksgubbe du har som dekoration?
SvaraRaderavar har du hittat den ursöte lille pepparkaksgubben ?
SvaraRaderaJa, visst är dom söta! Men "tyvärr" så köpte jag dom under en USA-resa så jag vet inte om de går att få tag på här i Sverige...
SvaraRadera