En enkel men ändå smakrik vardagsrätt där Dolmios färdiga tomatpastasås med basilika utgör grunden i den gräddiga tomatsåsen. Vill man inte ha vitlöksbiffar går det bra med vanliga biffar eller köttbullar istället!
Vitlöksbiffar med gräddig tomatsås
4 port
600 g blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1/2 vitlök solo
3
msk rödlök
2 tsk vitlökspeppar
1 tsk salt
1 burk tomatsås med basilika
2 dl matlagningsgrädde
Rör ihop ströbröd och mjölk, låt svälla 10 minuter. Rör ner ägg, riven vitlök,
finhackad rödlök, vitlökspeppar och salt. Blanda i köttfärsen ordentligt. Forma
fyra stora biffar (går lättast om man sköljer händerna i kallt vatten först),
stek i smör.
Häll i en burk tomatsås i stekpannan, rör ner matlagningsgrädde och låt såsen puttra ihop 10 minuter.
Servera med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar