lördag 10 december 2011

Lövbiffgryta med viltsmak

Viltsmak i form av enbär, timjan, kantareller och svartvinbärsgelé kryddar den här grytan. Maffig och god i vintertider!


Lövbiffgryta med viltsmak

500 g lövbiff
1 gul lök
1 liter kantareller (jag använde frysa & förvällda. Går att utesluta)
5 dl vatten
1 st beef fond du chef (eller annan köttbuljong/fond)
3 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
10 enbär
2 tsk timjan
Salt & Svartpeppar
Soja
3 msk maizenaredning

Strimla köttet och stek i smör i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Flytta över till en stekgryta efterhand som köttet fått lite färg. Hacka löken. Stek kantarellerna (utan smör) tills all vätska kokat in, tillsätt 2 msk smör och löken, fortsätt steka tills löken börjar mjukna. Flytta över svamp och lök till stekgrytan.

Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och häll sedan skyn i stekgrytan. Tillsätt ytterligare 3 dl vatten och den koncentrerade buljongen. Häll i grädde, svartvinbärsgelé, krossade enbär och timjan. Koka under lock i 30 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och soja. Red av med maizena till önskad konsistens.

Servera med kokt potatis, svart vinbärsgelé, kokta grönsaker eller lite ruccolasallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar