onsdag 15 september 2010

Pepparkakspops

Jag gillar ju verkligen pepparkakssmak och framförallt pepparkaksdeg så för mig är detta godiskakor om nåt! Kommer säkerligen att göra några omgångar till innan jul! :)


Pepparkakspops
15-20 st

1 pkt Ballerina pepparkaka
100 g philadelphiaost

150 g ljus blockchoklad

Mixa kexen till små smulor. Tillsätt philadelphiaost och fortsätt mixa tills det blir en slät smet. Rulla små kulor av smeten och lägg dom på en tallrik. Låt kulorna stelna i kylen i ca 1 timme.

Smält chokladen, doppa kulorna och lägg upp i små bakformar. Dekorera med strössel.

8 kommentarer:

  1. Herre guud va gott det lät! Det bara måste jag komma ihåg till julgodiset! Tack för en jättebra och inspirerande blogg förresten!

    SvaraRadera
  2. Ooooh du, det där receptet kommer jag nog långa till årets julgodis jag med! :D lät/såg gudagott ut!

    SvaraRadera
  3. *dregel*
    först hittar jag tips om kladdpepparkaka å sen det här.. tycker julen borde komma vääääldigt snart :-D

    SvaraRadera
  4. Du har en sån underbar blogg full med härliga recept. Jag har faktiskt gått igenom hela din blogg och läst alla recept. Många sparades kan jag säga! De här låt otroligt gott och pops har jag alltid velat testa. Kram

    SvaraRadera
  5. Yum! Har testat de med Ballerina i somras, men jag måste ju testa med Oreos och pepparkaka också. Ser sååå gott ut.
    -Erika

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    SvaraRadera
  6. Ja det här var verkligen gott så det kommer jag göra om framåt jul igen!

    Imponerande att du gått igenom hela bloggen Ensamma mamman :)

    Tack för alla fina kommentarer jag får från så många av er! =)

    SvaraRadera
  7. Var har du hittat strösslet?

    SvaraRadera
  8. Just de här strösslet köpte jag i USA, men jag har ett nästan likadant sedan tidigare som jag har köpt på Borgeby kryddgård (de har även en hemsida som man kan beställa strössel, essenser och annat på) Strösslet heter Minikulor Jul.

    SvaraRadera