Jag passade på att baka lite bröd i söndags förmiddag, bl.a detta goda och lättlagade filmjölksbrödet med smak av anis och fänkål.
Grovlimpa med anis och fänkål
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1/2 dl linfrön
1/2 solrosfrön
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 msk anis
1/2 msk fänkål
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först). Häll på filmjölk och sirap och rör om tills det blir en kladdig deg.
Häll degen i smord brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.
Grovlimpa med anis och fänkål
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1/2 dl linfrön
1/2 solrosfrön
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 msk anis
1/2 msk fänkål
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först). Häll på filmjölk och sirap och rör om tills det blir en kladdig deg.
Häll degen i smord brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.
Uppskuret och klart att frysas in. Ta fram och tina så många brödskivor som går åt till frukost.
Det är sååå gott med hemmagjort bröd :)
SvaraRaderaHär går brödmaskinen för fullt varannan dag :)
Hej
SvaraRaderaramlade in här när jag söker efter ett gammalt recept jag hade för 20 år sedan. Det här är ganska likt förutom att det inte hade linfrön och solrosfrön, däremot hade det rivet apelsinskal. Kanske vill du prova att tillsätta det?
Ska prova ditt.
Tack
KJ