onsdag 8 september 2010

Dillkyckling

Humanskost behöver inte alltid innebära vällagad mat som ska stå och småputtra på spisen i flera timmar. Det här t.ex. gick förvånansvärt snabbt att tillaga.. det som tog längst tid var att koka potatisen. Kycklingen kokas i 10 minuter, såsen gör man på en kvart. Snabblagad husmankost, inte så pjåkigt en vardagskväll!


Dillkyckling
400 g kycklingfilé
3-4 morötter
5 dl buljong (vatten + tärning/fond)
3-4 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1,5 tsk ättika (=3 tsk ättiksprit)
2 nypor socker
Salt, Vitpeppar
1 kruka dill (ca 1 dl)

Koka kycklingen och morötterna i lättsaltat vatten i 10 minuter.

Koka upp buljongen. Rör ut vetemjölet i lite mjölk och vispa ner redningen i buljongen. Späd med grädde och smaka av med ättika, socker, salt och vitpeppar. Koka såsen i fem minuter. Hacka dillen och rör ner.

Dela kycklingen i mindre bitar och rör ner i såsen. (Om "vanliga" morötter används ska de också delas i mindre bitar och röras ner i såsen)


Hemmaodlade morötter... Dessa kokade jag i en egen kastrull och serverade vid sidan om dillsåsen.

2 kommentarer:

  1. Riktigt trevlig sida med massor smarriga saker.
    Hit kommer jag fler gånger :)
    Måste tacka Elisabet Dahl som tipsa mig om den :)
    Ha en bra måndag kväll!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med föregående "kommentaráre". Hittad din sida genom en annan matblogg. Du har en jättefin sida och besöker den med jämna mellanrum. Äppelmosinlägget du gjorde har jag gjort själv och fryst in i små burkar som jag kan plocka fram och ha till gröten. Jättegott :) Ha en fortsatt bra dag.

    SvaraRadera