Mozartkulor - nougat i mandelmassa i mörk choklad. Ett måste på gottebordet under jul! Jag är lite osäker på hur mycket mandelmassa och choklad som gick åt eftersom jag brukar skära upp mandelmassan efter hand som jag jobbar. Det har egentligen inte någon betydelse hur mycket du tar - det enda som händer är att mozartkulorna blir olika stora beroende på hur stora nougatbitar som görs från början och hur mycket mandelmassa man tar!
Mozartkulor
64 st
250 g nougat
700 g mandelmassa Odense
200-300 g mörk blockchoklad
Dela nougatplattan i 8x8 bitar (blir ca 1 cm stora kuber). Skär mandelmassan i ca 3 mm tjocka skivor. Dela skivorna på hälften om du använder en 1-kilos mandelmassarulle.
Lägg en bit nougat på en mandelmassaskiva, tryck ihop mandelmassan runt nougatbiten och rulla till en rund kula.
Smält chokladen, doppa mandelmassakulorna i chokladen. Ställ på plåt med bakplåtspapper. Garnera ev. kulorna med en bit valnöt, eller genom att spritsa vit choklad över dem.
Mozartkulor
64 st
250 g nougat
700 g mandelmassa Odense
200-300 g mörk blockchoklad
Dela nougatplattan i 8x8 bitar (blir ca 1 cm stora kuber). Skär mandelmassan i ca 3 mm tjocka skivor. Dela skivorna på hälften om du använder en 1-kilos mandelmassarulle.
Lägg en bit nougat på en mandelmassaskiva, tryck ihop mandelmassan runt nougatbiten och rulla till en rund kula.
Smält chokladen, doppa mandelmassakulorna i chokladen. Ställ på plåt med bakplåtspapper. Garnera ev. kulorna med en bit valnöt, eller genom att spritsa vit choklad över dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar