Dammade av receptet till denna klassikern i fredags! Det ska egenligen vara jordnötter i receptet men jag valde cashewnötter i gratängen och chilinötter till serveringen. Bananerna hoppar jag över. ;) Läste på Wikipedia att den flygande Jacoben för första gången publiceras i Allt om Mat 1976 och att själva namnet kommer efter Ove Jacobsen som arbetade med flygfrakt. Alltid lär man sig nåt! :)
Flygande Jacob
6 port
1 kg kycklingfilé
2 pkt bacon
1-2 dl cashewnötter
2 dl vispgrädde
5 dl matlagningsgrädde
3 dl chilisås
Skär filéerna i mindre bitar, stek i omgångar och krydda t.ex. med Knorr Kycklingkrydda och lite svartpeppar. Skär baconet i 2 cm breda skrivor och knaperstek detta. Blanda kyckling och bacon i en ugnsform och strö över nötter. Rör och grädde och chilisås och häll detta över kycklingen. Gratinera i 225 grader, ca 20 minuter.
Servera med ris, chilinötter (eller jordnötter) och något grönt.
Kyckling, knaperstekt bacon och cashewnötter
Flygande Jacob, Chilinötter, Jordnötter och Gurka
Flygande Jacob
6 port
1 kg kycklingfilé
2 pkt bacon
1-2 dl cashewnötter
2 dl vispgrädde
5 dl matlagningsgrädde
3 dl chilisås
Skär filéerna i mindre bitar, stek i omgångar och krydda t.ex. med Knorr Kycklingkrydda och lite svartpeppar. Skär baconet i 2 cm breda skrivor och knaperstek detta. Blanda kyckling och bacon i en ugnsform och strö över nötter. Rör och grädde och chilisås och häll detta över kycklingen. Gratinera i 225 grader, ca 20 minuter.
Servera med ris, chilinötter (eller jordnötter) och något grönt.
Kyckling, knaperstekt bacon och cashewnötter
Flygande Jacob, Chilinötter, Jordnötter och Gurka
Trevligt med gamla klassiker! Och skönt att slippa bananerna...
SvaraRaderaSå himla gott! Jag älskar flygande jacob! Nu blev jag ju helt togsugen!
SvaraRaderaEn flygande jacob helt i min smak inga jordnötter eller bananer!
SvaraRadera