torsdag 15 oktober 2009

Kycklingpaj med dragon och timjan

Pajer av alla de slag är tacksamma att göra när man behöver rensa kylskåpet (med sunt förnuft vill säga... försök undvika att röra ner förra veckans köttfärssås eller göra en mix av falukorv, kolasås och bostongurka). Denna gång blev det en kycklingpaj med champinjoner, paprika och purjolök. Pajen är smaksatt med dragon och timjan.


Kycklingpaj med dragon och timjan
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g kallt smör
1-2 msk kallt vatten

300 g kycklingkött (stekt/grillat)
150 g champinjoner
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk torkad dragon
1 msk färsk timjan
3 ägg
3 dl mjölk
100 g riven ost
Salt, svartpeppar

Mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylen 30-60 minuter.

Skiva champinjonerna och stek dem i smör tills de får fin färg. Rör ner stimlad paprika och tunt skuren purjolök. Pressa i vitlök. Stek tills grönsakerna mjuknar. Krydda med salt, svartpeppar, dragon och timjan. Skär kycklingköttet i mindre bitar och rör ner det bland grönsakerna. Låt allt bli genomvarmt.

Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra lite.

Kavla ut pajdegen och täck en pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.

Fördela fyllningen i pajskalet, strö över riven ost och häll över äggstanningen. Grädda i 25 mintuter till i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar