Här är den då, den riktiga vinnaren i årets Kladdkake-SM 2009! ;) Även om juryns ord var väldigt fina så hade jag nog själv uttryckt mig något blygsammare. :) Det som gör det lilla extra på denna kladdkaka är fudgen. Det är en mjölkchokladfudge som är smaksatt med kanel och kardemumma. Fudgetäcket, som är väldigt lent och krämigt, passar mycket bra ihop (både till smak och konsistens) med kladdkakan. Bäst blir kladdkakan om den tillagas dagen innan den ska ätas eftersom den behöver tid på sig att stelna.
Och "bara för att” – här kommer juryns omdöme en gång till…
"En fantastisk finish och en perfekt konsistens, sensationell smakupplevelse utöver det vanliga."
Kladdkaka med kanel- & kardemummafudge
Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smör
Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung (eller ljus sirap)
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 18 minuter. Låt den svalna något.
Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden dra i 10 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen blir slät, bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.
Servera ev. med lättvispad grädde.
Stort grattis till vinsten, det va inte illa..
SvaraRaderaDen såg då försvinnande god ut.
Ha det gott
Tack för att du delar med dig av vinnarkonceptet!! Ska prova snart =)
SvaraRaderaser jätte god ut :D!!!
SvaraRaderamuuums! Den låter ju helt ljuvlig!! Grattis!
SvaraRaderaHar ju utlovat att baka vinnande receptet till gubbarna på jobbet..Dom kommer bli över lyckliga. Tack för att du delar med dig
SvaraRaderaGrattis! Ser supergott ut, ska absolut testa:)
SvaraRaderaStort grattis till vinsten! Det låter fantastiskt gott!
SvaraRadera//Linda
Grattis till vinsten!
SvaraRaderaKakan verkar helt underbar för en som mig - som älskar kardemumma! Ska göra den till mina kollegor på jobbet nästa vecka...
//Tessan
Ser helt fantastiskt gott ut, blir riktigt hungrig! Måste verkligen prova det här receptet någon helg..
SvaraRaderaÅåå Tack för detta recept det hamnar hos favoriterna GRATTIS !!!
SvaraRaderaGrattis till vinnar kakan :) Tack även för receptet. Testade kakan idag. Hade dock lite för lite kakao så jag slängde ner två msk Nutella. Blev kanon gott. Smakade väldigt mycket jul över kakan så till jul passar den riktigt bra kan jag tänka mig :)
SvaraRaderaÅh, låter super! Ska testa i helgen, grattis till vinsten och tak för att du delar med dig.
SvaraRadera/Sofia
Vilket recept! Otroligt god kladdkaka! Tack för att du delar med dig :)
SvaraRaderaStort grattis! Den ser verkligen jättegod ut!!
SvaraRaderaBlev bjuden på den här kakan i julas - den godaste kaka jag någonsin smakat!!!
SvaraRaderaHar du provat att göra den helt klar och sen förvara den i frysen?
Skulle vilja servera den till midsommar, men är inte helt säker på att det passar med jordgubbar till...
Tack så jättemycket för alla kommentarer! =)
SvaraRaderaJag har inte provat att frysa den, men jag tycker att det borde fungera eftersom både kladdkaka och tryfflar går att frysa (kanel- & kardemummafudgen är egentligen en tryffelsmet!). Möjligtvis kan ytan bli lite fuktig efter att kakan tinats?
Jag tror absolut att du kan servera jordgubbar till kladdkakan =) Kombinationen jordgubbar och kardemumma har jag iofs aldrig smakat men jordgubbar och vanlig chokladkladdkaka är alltid gott!
Bakade igår, var riktigt god! Härlig konsistens på fudgen :)
SvaraRadera