måndag 26 oktober 2009

Amerikanska hamburgare

När jag nu gjort både coleslaw och hamburgerbröd fattas bara hamburgaren! Jag gav den en lätt rökig ton med hjälp av en BBQ-sås. Med ont om både tid och ingedienser hemma så det fick det räcka med coleslaw och lite rå skivad lök som tillbehör. Gott det med! :)


Amerikanska hamburgare
4 st

500 g blandfärs
2 ägg
1/2 gul lök
1 tsk salt
2 msk Felix BBQ sauce (sweet & smokey)
Svartpeppar

Coleslaw
Hamburgerbröd

Rör ihop färs med ägg, riven lök, salt och BBQ-sås. Dela färsen i fyra delar och platta till dom till stora rundlar (ca 15 cm i diametern - de krymper ihop mycket under stekningen).

Stek i smör några minuter på varje sida, krydda med lite svartpeppar.

Servera med hemgjorda hamburgerbröd och coleslaw. (Rå lök, jalapeno, cheddarost osv är andra tänkbara tillbehör)

2 kommentarer:

  1. Klockan är snart 8 på morgon men gud så sugen jag blev på hamburgare när jag såg denna bild. Det ser supersmarrigt ut!

    SvaraRadera
  2. Jag fortsätter mitt korståg mot köpefärs och konstigheter iblandade. Prova att mala egen färs på ex. högrev med mycket fett i. Tillsätt lite färsk oxsvans i malningen för att få ordentligt med smak i färsen! Creds för de hemgjorda hamburgerbröden!

    SvaraRadera